Såhär gör du en 10 Dagars Tarmrening Hemma för under 500 kr

Tjej med platt mage, välmående tarm och matsmältning.
Snygg tjej med frisk tarm. Animerad bild.
DIY. Do it yourself. Gör det hemma själv.

Struktur på detta inlägg:

Introduktion

Jag råkar vara lite utav en auktoritet på det här ämnet. Jag har den högt rankade domänen Tarmrening.com samt en blogg om hälsa — med fokus på matsmältning, detox, och tarmrening.

Jag är 35 år gammal och började för runt 15 år sedan när besvären från min IBS blev systematiska och omöjliga och ignorera. Kroppen stängdes ner och det blev bara värre vecka efter vecka. Jag fick reumatism, scolios, kronisk trötthet, kronisk förstoppning — ja, vad fick jag INTE?

Ledsen gul emoji.

Här har du min historia.

Det finns mängder av Tarmreningar där ute som kostar mycket — men inte ger så mycket resultat. Probiotika är enligt mig till 90% en scam.

Jag har aldrig träffat en enda person i hela mitt liv som blivit permanent bättre efter att ha tagit probiotika. Jag provade massa olika sorter och märkte BOKSTAVLIGEN TALAT ingenting!

Inte ens efter den SAFTIGA placeboeffekten!

Det enda undantaget jag kan komma på i nuläget är ett tillskott jag beställde & tog sist jag gjorde FMT på mig själv (jag tog också psyllium 1-2 gånger per dag). Det var en kombination av probiotika, prebiotika, enzymer, och örter.

Man kan i alla fall hoppas att den samlade effekten av alla dessa saker blir betydlig. En order FMT kostar 18k — så är det värt att lägga 500 kr på något som förstärker effekten med 10-20%. Det hette Zenwise.

Här är alla mina inlägg om FMT (7 stycken) och matsmältning samlade på en och samma plats.

Frisk snygg rumpa på kvinna.

I framtiden kommer man föra in probiotika bakvägen — då det är mycket effektivare. Magsyran dödar 80-100% av alla bakterier som intas oralt. Sen ska det gå igenom tunntarmen — som inte innehåller så mycket bakterier, för att slutligen komma till tjocktarmen.

Hoppa upp till menyn.

Steg 1 med vit siffra och rosa bakgrund.

STEG 1: Köp Psyllium & Bentonitlera

Det första steget är att handla hem psyllium och bentonitlera.

Jag länkar där till den svenska Wikipedia sidan om psyllium (eftersom jag skriver på svenska) — men den engelska innehåller MYCKET mer information. Detsamma gäller sidan om bentonitlera.

Jag har faktiskt skrivit två inlägg om psyllium och bentonitlera som får mycket trafik på bloggen:

 1. Hälsofördelar med Bentonitlera
 2. Hälsofördelar med Psylliumfrö

Här har du en översikt av alla mina inlägg kategoriserat efter ämne (om det nu skulle vara intressant).

Fibershake på psyllium och bentonitlera.

Psyllium finns i två former.

Som flingor — och som ett finmalt pulver. Jag fördrar pulver för det blir en lenare konsitents på gelet som bildas när det blandas med bentonitlera (men båda två funkar). Ungefär 90% av mina Tarmreningar har gjorts med psyllium i pulverform.

Blessed Herbs använde psylliumpulver när dom var aktiva. Bio Cleanse (som nu ersatt Blessed Herbs) använder psylliumpulver för sitt paket idag.

Warning. Mat ej för mänsklig konsumtion.

Bentonitleran MÅSTE vara till för mänsklig konsumption. Står det inte uttryckligen på flaskan att man kan äta det — så gör inte det. Det finns mycket bentonitlera som är till för bad och yttre hudvård, denna innehåller saker som människor inte ska äta.

Det finns även bentonitlera som innehåller industrikemikalier, som är direkt farlig att äta.

Frisk glad snygg asiatisk kvinna.

Jag beställer personligen från Iherb:

 1. Bentonitlera
 2. Psyllium

Dom är som Amazon för tillskott, kan man säga. Jag tror det är den största leverantören av hälsorelaterade preparat i västvärlden. Dom är billiga och har små marginaler. Men det skickas från USA. Jag önskar att dom hade en leverantör i Europa!

Det brukade vara 25% tull — men nu ingår avgiften i själva frakten. Om din order är under 1400 kr — så blir kostnaden ganska låg. Så var det sist jag beställde för 3-4 månader sen.

Hemsidan säger till när man ska checka ut. Jag kunde inte ens lägga en order på över 1400 kr, utan fick lägga 4-5 orders på 1400 kr styck (yes, jag beställde rättså mycket).

Du måste även ha en shaker, du vill inte blanda ut det i ett glas. Mixen blir snabbt tjock som en gröt. Jag använder en sån här shaker från Iherb, men vilken shaker som helst går lika bra.

En flaska bentonitlera innehåller 473 ml. Detta räcker till exakt 31.5 fibershakes — vilket är drygt 6 dagar enligt schemat. Så ska du köra längre än 6 dagar behöver du köpa två flaskor bentonitlera (som ger 12 dagar tillsammans).

En burk psylliumpulver innehåller 340 gram vilket räcker till 56 fibershakes. Vilket är drygt 11 dagars konsumtion. Så en sån burk räcker till 11 dagar, om du kör 5 fibershakes per dag.

När du har psyllium, bentonitlera, och en shaker — är du klar med Steg 1.

Tummen upp gul emoji.

Hoppa upp till menyn.
Steg 2 med vit siffra och rosa bakgrund.

STEG 2: Juicefasta + Fibershakes

 • Steg 2 innebär en juicefasta och 5 fibershakes per dag under hela Tarmreningen.
 • Jag rekommenderar 5-10 dagar.
 • Men självklart kan man köra över en helg — eller en långhelg.

När man gör mina tarmreningar så har man 2-3 förberedningsdagar — samt att man tar örter på kvällen för att driva på tarmen — så den inte stannar upp.

Vid en längre fasta så tappar man hungern efter några dagar, detta betyder att tarmrörelserna har stannat upp. Det är dessa vågliknande tarmrörelser som driver saker framåt i tarmen.

Matfasta. Tom tallrik.

Detta är en enklare & billigare version av den, kan man säga. Det finns ett antal hälsohem i USA som erbjuder juicefasta + fibershakes med psyllium och bentonitlera. Det är en effektiv kombination.

Dom flesta människor har tömt systemet på avföring efter 2-3 dagar. Det kan ta längre tid för förstoppade människor. Förstoppade människor kan använda saker som lavemang och ricinolja (castor oil) — för att tömma systemet tidigt i reningen.

spritualitet. meditation.

Under en längre fasta så uppnår man ett speciellt slags spirituellt tillstånd som är svårt att beskriva. Men fasta ingår i varenda världsreligion av en anledning. Jag pratar med om det i mitt inlägg om juicefasta.

Det kan ibland även komma ut ett slemmigt gummiliknande material av oklart ursprung. Här har du en spännande video — som jag önskar att jag själv aldrig sett.

Enkel.

Denna Tarmrening är extremt enkel.

Den har två element:

 1. Juicefasta
 2. 5 Fibershakes per dag

Det är inget mer än så. Ska du komplettera med örter från Iherb så kan du köra detta preparat. Samma preparat fast dubbel storlek finns här.

Då har du 200 stycken och massa över när reningen är klar.

 • Ta dom då 1 timme innan stora måltider.
 • Eller en på morgonen och en på kvällen.
 • Du kan stegra långsamt till max 3 stycken — 2 gånger per dag.
 • Max 3 åt gången.
 • Max 6 per dygn.

Instruktioner finns längre ner på sidan (om du scrollar ner) under rubriken ”suggested use”. Kostnaden med detta preparat blir över 500 kr — så då har vi lämnat premissen för detta inlägg.

Man kan även göra en ”deluxe” variant av dessa fibershakes genom att tillföra färskt ekologiskt ingefära pulver.

 1. Här har du en liten burk (46 gram)
 2. Här har du en stor förpackning (453 gram)

Jag köper personligen in alternativ 2 till mina tarmreningar och det är rykande färskt och mycket starkt. Det luktar krafigt och bränner i halsen.

 1. En normal mängd är 1 gram per fibershake.
 2. Men du kan lägga på 25% och köra 1.25 gram.
 3. Maxdos är 1.5 gram per fibershake.

Jag har provat alla varianter. Om du är extremt känslig men ändå vill ha vissa av fördelarna med ingefära så kan du köra 50% lägre dos — vilket blir 0.5 gram per fibershake.

Människor som är stora, tåliga, grovt förstoppade, eller har jästsvampar som candida — kanske vill öka dosen för att bryta ner dessa organismer. Ingefära ger ”värme” och ”fart” i matsmältningen. Det är väldigt bra för en matsmältning som ”stannat upp”.

Här du har mitt inlägg om Ingefära.

Så hur FAAAAAN gör jag dessa fibershakes??!!

Iska röd gubbe med brinnande huvud.

Hoppas jag att du undrar vid det här laget?

Här är exakta instruktioner:

 1. Mät upp 2.5 dl vatten i en shaker (eller motsvarande förpackning)
 2. Häll i 15 ml rinnande bentonitlera (om du har pulver så ta 3 gram)
 3. Ha i 6 gram psylliumpulver (blir 11 ml i volym)
 4. Skaka (i cirka 10 sekunder)
 5. Drick (på 5-15 sekunder)

Volym är inte helt pålitligt. För folk mäter inte på ett exakt sätt. Väg helst psylliumfibrerna med en köksvåg. Använder du psyllium flingor — istället för pulver, så förändras vikten — per volym — ratiot.

Då det är mindre kompakt. Det är lättare för sin storlek. Fluffigare. Men om du väger det, spelar det ingen roll. Då blir det rätt ändå.

Glad emoji med tummen upp.

Nu har du fått en förståelse för bakgrunden, eventuella tillägg, samt exakta instruktioner för hur du gör en fibershake.

Hoppa upp till menyn.

Steg 3 med vit siffra och rosa bakgrund.

STEG 3) Avsluta Reningen

Detta kapitel är halft onödigt — för Tarmrening är ju klar vi det här laget. Jag ska fatta mig KORT.

När du börjar äta, försök äta lättsmält mat första 2-3 dagarna. Detta är inte ett krav, men en fördel.

Falukorv och potatis med ketchup och stekt ägg.

Om du firar Tarmreningen men gigantisk stek och potatis — så får du sannolikt en massiv diarré. Det är kanske inte farligt, men det är obekvämt.

Kombucha är bra, kefiryoghurt (helst laktosfri) är bra, fermenterade grönsaker är också bra. Du kan ta probiotika — men jag skulle hålla mig till livsmedel istället.

Om du är riktigt ambitiös kan du börja göra kefirvatten eller kefiryoghurt. Jag gjorde kefirvatten under ett år ungefär. Getyoghurt är oerhört lättsmällt och nyttigt (men svårt att få tag på).

Det var nog allt, tror jag!

That's it.

Jag vill även rekommendra ett inlägg jag skrev nyligen som är starkt relaterat till detta ämne. Det är ett inlägg baserat på en gammal legendarisk Curezone text — som fortfarande ligger uppe.

Den ger instruktioner på hur du detoxar med just psyllium och bentontilera. Jag har läst den 20-30 gånger genom åren. Det var den som fick mig köpa mig pyllium och bentonitlera — för allra första gången.

Den kommer ge en djupare förståelse för ämnet, och förhindra grundläggande misstag. Du vill också undvika bordssalt under hela reningen. Använd havssalt eller himalayanskt salt istället.

Hoppa upp till menyn.Tarmreningsläger

 • Vad: 7 Dagars Tarmreningsläger
 • Datum: 24-31 Juli, 2023
 • Pris: 7000 kr
 • Plats: Bredängs Vandrarhem, Stockholm.

Här har du mer information:

 1. Facebook Inlägg (Kommentera & Ställ Frågor!)
 2. Inlägg på min Blogg (med all information)
Information & Kontakt

Kontaktuppgifter.

Hoppa upp till menyn.


Email Lista

Animerad bild på bärbar dator som precis fått mail.

Bearbetar…
Yes! Du är nu med på listan.


Hoppa upp till menyn.Interna Länkar

Interna länkar.

Hoppa upp till menyn.

%d bloggare gillar detta: