Hälsofördelar med Juicefasta

Snygg tjej med svart hår dricker grön juice.
Färskpressade juicer. Jordgubbar. Citron. Banan.

Fasta

Även om det finns många olika typer av fasta:

–så handlar detta inlägg om just juicefasta, vilket jag också har mycket erfarenhet av. Jag har juicefastat i 11-12 månader av mitt 35 år långa liv, så jag är på sätt och vis unikt kvalificerad för att skriva detta inlägg.

Jag juicefastar för att genomföra en slags tarmrening, som du kan läsa mer om här. Här är mina Tjänster & Produkter.

Vattenfasta är tufft för kroppen, och torrfasta ser jag inga fördelar med. Min mentor Johan Wahlström genomförde en 72 timmars torrfasta som övergick till en 240 timmars vattenfasta.

Kristendom förespråkar fasta. Ett glas vatten, ett kors, en brödskiva.

Religion

Det kan poängteras att fasta är en del av alla stora religioner:

Även judar och mormoner fastar. Fasta och avstånd från köttsliga begär är två av dom mest centrala begreppen i hela Buddhismen.

Buddhister förespråkar fasta och avhållsamhet. Statyer. Ung pojke ber eller mediterar.

Fördelar med juicefasta på engelska. Snygg tjej i röda tajts.

Hälsofördelar av Juicefasta

Följande lista är baserad på följande informativa artikel: 8 Health Benefits of Fasting, Backed by Science (Healthline). Texten är länkad till dom olika studierna som refereras.

STABILISERAR BLODSOCKRET

Den här studien på 10 personer hittade att fasta kraftigt reducerade blodsockernivåer. Det ökade också insulinkänsligheten hos alla försökspersoner.

DÄMPAR INFLAMMATION

Medan akut inflammation är en normal process som används för att bekämpa infektioner kan kronisk inflammation få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Forskning visar att inflammation kan vara involverad i utvecklingen av kroniska tillstånd, såsom hjärtsjukdomar, cancer och reumatoid artrit.

Vissa studier har visat att fasta kan bidra till att minska nivåerna av inflammation och främja bättre hälsa. En studie på 50 friska vuxna visade att fasta i en månad signifikant minskade nivåerna av inflammatoriska markörer.

STÄRKER HJÄRTAT

Hjärtsjukdom är den främsta dödsorsaken runt om i världen och står för 31,5% av dödsfallen globalt. Att byta kost och livsstil är en effektiv metod att minska risken för hjärtsjukdom. Vetenskapliga undersökningar har visat att fasta är bra för hjärtat.

En annan studie på 110 överviktiga vuxna visade att fasta i tre veckor under medicinsk övervakning minskade blodtrycket markant, liksom nivåer av triglycerider i blodet, totalt kolesterol och ”dåligt” LDL-kolesterol.

Dessutom har en studie på 4629 personer som fastade en lägre risk för kranskärlssjukdom, samt en mycket lägre risk för diabetes, vilket är en stor riskfaktor för hjärtsjukdomar.

SKYDDAR HJÄRNAN

Även om forskning mestadels är begränsad till djurforskning har flera studier visat att fasta kan ha en stark effekt på hjärnans hälsa. En studie på möss visade att intermittent fasta i 11 månader förbättrade både hjärnans funktion och struktur.

Djurstudier visar att fasta kan förbättra hjärnans funktion, öka nervcellsyntesen och skyddar mot neurodegenerativa tillstånd, såsom Alzheimers sjukdom och Parkinsons. Studie 1. Studie 2.

STÖDJER VIKTNEDGÅNG

En granskning visade att ett dygns fasta minskade kroppsvikten med upp till 9%, och avsevärt minskade kroppsfettet under 12–24 veckor.

Dessutom visade sig att fasta var effektivare än kaloribegränsning för att öka fettförlusten samtidigt som muskelvävnaden bevarades.

STIMULERAR TILLVÄXTHORMON

Tillväxthormon är central för många aspekter av din hälsa. Forskning visar att detta viktiga hormon är involverat i tillväxt, ämnesomsättning, viktminskning och muskelstyrka.

Flera studier har visat att fasta naturligt kan öka HGH-nivåerna. En studie på 11 friska vuxna visade att fasta i 24 timmar ökade nivåerna av HGH signifikant. En annan liten studie på 9 män fann att fasta i bara två dagar ledde till en 5-faldig ökning av produktionen av HGH.

SAKTA NED ÅLDRANDE

Flera djurstudier har hittat lovande resultat om den livsförlängande effekten av fasta. I en studie upplevde råttor som fastade varannan dag en fördröjd åldringsgrad och levde 83% längre än råttor som inte fastade.

Djurstudier fann att fasta kunde försena åldrandet och öka livslängden, men mänsklig forskning saknas fortfarande.

KAN STÄRKA EFFEKTEN AV KEMOTERAPI

En provrörsstudie där man exponerade cancerceller för flera fastningscykler, var lika effektivt som kemoterapi för att fördröja tumörtillväxt och öka kemoterapidrogernas effektivitet vid cancerbildning. Några djur och provrörsstudier tyder på att fasta kan blockera tumörutveckling och öka effektiviteten av kemoterapi.

Healthline – Fasting Health Benefits

Det är två av dom populäraste inläggen på hela bloggen.
Youtube Videos

Youtube tjej juicefastade i tre dagar. Svart klänning och mörkt långt hår. Väldigt vacker.Den här tjejen juicefastade i 3 dagar.Den här mannen juicefastade i 63 dagar och drack 250 kg av frukt & grönsaker!Den här tjejen drack cellery juice i 7 dagar!

Bio Cleanse

Bio Cleanse logotyp.

Detta tarmreningspaket från Bio Cleanse genomförs under en juicefasta:

  1. Toxin Remover (5 fibershakes per dag: psyllium + bentonitlera + ingefära)
  2. Digest Power (15 ekologiska örter som driver på tarmen dygnet runt)
  3. Vegan Probiotic (60 kapslar vegansk probiotika — bygg upp en stark tarmflora när reningen är klar)
  4. På min huvudsida finns video + bilder på Tarmplack (som kan komma ut)
  5. Här har du fullständiga instruktioner på svenska (som jag själv skrivit)
  6. Kontakta mig via Facebook (om du har några frågor)

Email Lista

Email lista via mailchimp.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Här är mina 10 mest lästa inlägg.
Interna Länkar

länkar på hemsida

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: