Hälsofördelar med Ingefära

Rå ingefära. Riven ingefära. Pulver.
Snygg tjej i vit klänning skrattar i sommaren med blommor i handen.

Ingefära sägs vara bra för matsmältningen, och örten sägs stimulera tarmarna och därmed produktionen av matsmältningsenzymer. Somliga hävdar också att ingefära kan lugna magen, minska gasbildning och motverka förstoppning.

Ingefära har använts i århundraden för att reducera och behandla inflammationer.

I en studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Cancer Prevention fick deltagarna ett tillskott av ingefära. Redan efter en månad hade inflammationen i tjocktarmen minskat.

ica.se
SVD Artikel

Jag skulle vilja använda mig av följande artikel från Svenska Dagbladet:

7 Hälsofördelar med Ingefära

1) REDUCERAR MUSKELVÄRK

Forskning från University of Georgia publicerad i The Journal of Pain visar att ett dagligt tillskott av ingefära reducerade muskelvärk till följd av träning med 25 procent. Professor Patrick O’Connor och hans kollegor utförde två studier, som pågick i vardera 11 dagar, där man undersökte hur ett tillskott av rå respektive upphettad ingefära påverkade försökspersonernas träningsvärk. Det var ingen skillnad i effekt.

2) SÄNKER BLODTRYCK

En thailändsk studie publicerad i tidningen Pharmaceutical Biology visade att ingefärsextrakt hade 3,5 gånger bättre effekt på högt blodtryck än prazosinhydroklorid, en ofta förekommande aktiva substansen i blodtrycksmedicin.

3) MINSKAR MENSTRUATIONSSMÄRTOR

Ingefära kan hjälpa till att minska menstruationssmärtor, rapporterar forskare vid Islamic Azad University i Iran. 70 kvinnliga studenter delades in i två grupper: en grupp som fick ingefärskapslar och en grupp som fick placebo. Deltagarna i studien tog kapslarna under tre dagar i början av sina menstruationscykler. Forskarna fann att 82,85 procent av kvinnorna som tagit ingefärskapslarna fick minskade smärtor medans motsvarande siffra i placebogruppen var 47,05 procent.

4) HJÄLPER MOT AKUT MIGRÄN

Det finns anledning att tro att ingefärspulver kan dämpa symptomen vid migrän. En studie utförd i Iran, publicerad i tidningen Phytotherapy Research, visar att ingefäran är minst lika effektiv som sumatriptan, en medicin som ofta används vid migrän. 100 personer, som samtliga led av akut migrän utan aura, deltog i den här kliniska dubbelblindstudien och de valdes slumpvis ut att antingen behandlas med sumatriptan eller ingefärapulver. Forskarna fann att båda preparat var lika effektiva. Däremot var bieffekterna av ingefäran lindrigare än de från sumatriptanet.

5) STÄRKER MATSMÄLTNINGEN

Ingefära är välgörande för matsmältningen. Den stimulerar magen och tarmarna och gör så att produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Dessutom lugnar den magen, minskar gasbildning och motverkar förstoppning.

6) BRA MOT FÖRKYLNING

Ingefära är en känd huskur vid förkylning. Så det bästa är att proppa i sig ordentligt med ingefära så fort du börjar känna sig sjuk. Ingefäran har dessutom antiinflammatoriska effekter, så gör gärna till en vana att äta ingefära i någon form så ofta du kan. Riv den över maten, gör en smoothie eller koka te med ingefära och citron.

7) ÖKAD FÖRBRÄNNING

Om du vill gå ner i vikt så är den en bra idé att inkludera mer ingefära i maten. I en studie utförd vid Columbia University och publicerad i Metabolism fann man att de personer som åt en frukost innehållande ingefära brände 43 kalorier extra.

Svenska Dagbladet – Ingefära
Infographics

Här är två ”infographics” om ingefära:

Hälsofördelar med ingefära. Infographic.


10 Hälsofördelar med ingefära infographic.
Youtube Videos

Här är en trevlig Youtube video som går igenom 10 hälsofördelar med ingefära:Här är en video om hur man gör cocktails på ingefära:
Bio Cleanse

Bio Cleanse logotyp.

Detta tarmreningspaket från Bio Cleanse innehåller ingefära:

  1. Toxin Remover (5 fibershakes per dag: psyllium + bentonitlera + ingefära)
  2. Digest Power (15 ekologiska örter som driver på tarmen dygnet runt)
  3. Vegan Probiotic (60 kapslar vegansk probiotika — bygg upp en stark tarmflora när reningen är klar)
  4. På min huvudsida finns video + bilder på Tarmplack (som kan komma ut)
  5. Här har du fullständiga instruktioner på svenska (som jag själv skrivit)
  6. Kontakta mig via Facebook (om du har några frågor)
Email Lista

Email lista via mailchimp.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.Interna Länkar

Interna länkar.

%d bloggare gillar detta: