Om mig

Bilder & Kommentarer

Theo Gerken i Portugal med sin syster.

Jag och min syster för många år sedan i Portugal. Du kanske ser på bilden att jag har en mage där som sticker ut? En sån har jag inte längre p.g.a. alla tarmreningar.

Utan magen är helt platt idag.


Theo Gerken i en submission wrestling tävling i Stockholm.

Här har jag fått in ”guillotinen” (en strypning) på en Submission Wrestling tävling utanför Stockholm.

Under en period, så festade jag mycket:

Theo Gerken i Stockholm.
Theo Gerken fest i Stockholm.Theo Gerken i Edmonton med svart kvinna.

Det här är i Edmonton, innan jag åkte västerut mot den vackra staden Vancouver och Vancouver Island. Vilket är hippierörelsens ”death star” i Kanada — kan man säga.

Theo Gerken i Edmonton.
Theo Gerken i Edmonton.

Jag bodde i utkanten av staden Courtney, hos en numera drogfri amfetaminmissbrukare som lämnat sina tre barn för att ta droger på heltid. Hon arbetade på en ”raw juice bar” — inne i stan.

Det var här jag provade på tarmrening för första gången. Jag använde mig av Blessed Herbs 5 dagarspaket som numera ersatts av Bio Cleanse 7 dagars paket.

Fick ut mängder (!) av konstiga grejer. Följ dessa instruktioner om du ska göra en sån rening.

Jag drev omkring som en backpacker och bodde på små familjeägda ekologiska gårdar genom programmet WWOOF Canada. Där man arbetar för mat & husrum.
Bakgrund & Hobbies

Såhär ser jag ut idag! Jag kan inte le på kommando så jag får ta hundratals bilder — för att få en där jag inte ser sur ut.

Jag växte upp på Ekerö, flyttade till Kanada över gymnasiet (med min familj, min styvpappa är från Edmonton), bodde där i 4 år, flyttade hem och bodde på kungsholmen tills jag flyttade till Östersund.

Bor sedan 4 år tillbaka i Stockholm. Trivs bra! Är dock singel i nuläget iaf… ;=) ;=)

Intressen är väl att spela Dota 2 (mest ability draft just nu), lyssna på podcasts, mestadels Joe Rogan Experience, som numera är exlusivt för Spotify (som jag betalar för!).

Jag brukar basta i den lokala simhallen (Huddingehallen), simma, ta promenader, prata med kompisar.

Följer fanatisk TV-serien Botched samt Plastikkungarna (Dansk TV-show) som går kl 10 på vardagskvällar på 11an.

Båda handlar om plastikkirurgi och skönhetsbehandlingar. Jag följer även MMA och UFC noga sedan många år. Jag har faktiskt intervjuat Alexander Gustavsson (lyckades hitta den!) innan hans möte med Jimi Manua i Stockholm åt en svensk MMA sida.PEMF

PEMF magnetism.

Jag håller även på med PEMF (Pulsed Electromagnetic Field Therapy), vilket använder magnetism för att stärka kroppen.

PEMF omni matta från Oxford Medical Instruments.

Köpte en Full Body Omni Mat från Oxford Medical Instruments för 6500 kr så nog FAAAAN ska man använda den! Det som fick mig välja dom var 3 års garanti, bra rykte, samt pengarna tillbaka inom 30 dagar.

Det låter kanske galet men det finns över 10 000 studier på ämnet på PEMF — varav drygt 2000 är såna här svindyra dubbelblinda placebo studier.

Jag läste två långa böcker:

  1. Power Tools for Health: How pulsed magnetic fields (PEMFs) help you
  2. PEMF-The Fifth Element of Health: Learn Why Pulsed Electromagnetic Field (PEMF) Therapy Supercharges Your Health!

–samt 30-40 artiklar på ämnet innan jag köpte mattan. Hundratals timmar av research.

Jag har haft min matta i 2 år och 1 månad. Jag tappar tidsuppfattningen varje gång jag lägger mig på den.
TDCS

Kvinna som gör TDCS.
Tecknad kvinna som gör TDCS.

Jag håller även på med en sak som heter TDCS (Transcranial Direct Current Stimulation), vilket använder en svag (knappt kännbar) elektrisk puls för att stimulera hjärnan och skapa aktivitet.

Det som övertygade mig prova TDCS var att det t.o.m. funkar på aktiva alkolister.

Jag upptäckte TDCS genom Radiolabs Podcast 9-Volt Nirvana.

Här är en välproducerad video:

FASTA

Då man alltid måste fasta under tarmreningarna så har jag extremt mycket (halvt ofrivillig) erfarenhet av det. Men jag har hittat sätt som man kan inta föda av vissa sorter under tarmreningen utan att störa den, vilket inte är lätt. Att sorts fysisk föda kommer störa reningen.

Här är ett inlägg jag skrev om juicefasta.

Äter du en vanlig måltid så kan du säga ”goodbye” till tarmplacket under 1-2 dagar framåt. Och tarmplacket är anledningen till att jag gör reningen över huvud taget. Ibland gör jag smoothies med rismjölk, socker och banan — det har alltid funkat bra.

Det går också att äta en avokado (mogen) med havssalt och olivolja sent på kvällen. Detta bör ske så långt bort från fibershaksen som möjligt.

Jag kan även rekommendera en tomatsoppa med passerade tomater, salt, socker (eller honung), lite värmetålig olja (kokosfett, sesamolja, rapsolja), och sedan lök, ingefära, morötter, och andra roliga grönsaker. Sedan lite tomatpuré i för smak. Koka länge, i 2-3 timmar.

Låt smaken sjunka in. Sedan äter man det med kallpressad ekologisk olivolja som man har i när man äter den. Då man äter tomatsoppan under rening — så äter man inte själva grönsakerna.Facebook Grupp

Bild på min Facebok grupp "Tarmrening med psylliumfiber och bentonitlera".

Jag vill passa på att nämna en Facebook grupp om tarmrening som jag startat:

Den har nu 340 medlemmar och där lägger jag upp saker som händer och ny forskning som kommer ut kring just matsmältning och tarmhälsa.

Alla är välkomna!!!!!

Johan Wahlström är min mentor och har hållt över 200 kurser i den Hawaiianska Tarmreningen.Livsstil

Min generella livsstil är ganska mycket renlevnadsmänniska, ingen rökning eller snusning eller särskilt mycket alkohol. Jag sover ganska mycket. Jag är tvungen att följa en ganska strikt kost p.g.a. min IBS, om jag ska må bra.

Min kost är mestadels icke processat (helst ekologiskt) kött, ris, potatis + grönsaker och en del frukt. Min nuvarande favorit är klyftpotatis i ugn med salt, svartpepparm och vitlök. Sedan har jag en slags ”chiliketchup” på — som är jättegod.

Jag är en finsmakare vad gäller vatten, olja, och salt. Jag renar också mitt vatten, då fastigheten jag bor i har gamla rör (antagligen av metall) och behöver stambyte sedan många år tillbaka.

Jag har även släkt i Östersund där en parasit spreds genom dricksvattnet som skadade många människor.
Östersundsparasiten

I november 2010 inträffade det hittills största vattenburna utbrottet i Sverige och Europa: cirka 27 000 personer uppskattas ha blivit infekterade med parasiten Cryptosporidium hominis.

Hur råvattnet som användes för att producera dricksvatten förorenades kunde inte fastställas.

— Folkhälsomyndigheten

Dom hade felkopplat ett avloppsrör in i dricksvattnet, det var så det spreds. Så avloppsvatten åkte rakt in i dricksvattnet.

Det var många som blev permanent nedsatta av parasiten. Gamlingar på äldreboendet dog som flugor. Dom unga överlevde men fick bestående skador.

Men det jobbigaste är tröttheten. Orken är inte riktigt som tidigare. Det är en matthet som gör att jag inte längre kommer upp i samma kapacitet, säger hon i ett försök att förklara känslan hon och flera bekanta fortfarande lever med.

— Aftonbladet

Jag bodde inte där när det hände, som tur var! Det vattenfilter som jag använder idag skulle filtrera bort den parasiten om samma sak skulle hända i Stockholm.The Carrot Man

Jag skrev även en mycket konstig, men ändå välskriven, indy novell av existensiell karaktär — som heter ”The Carrot Man”.

Det fins att köpa som E-bok på Amazon. Den har fått ganska bra recensioner överlag, och 5 olika bokbloggar gav den allt från 3-5 stjärnor.

Här är den som PDF-fil:

På Goodreads har den 34 skrivna recensioner med ett genomsnitt på 3.18 (det är lite högre på Amazon). Här är den recension som Google gillar mest.

Här är bokens ”baksida”:

The Carrot Man

When a 30-year-old neurotic Swede moves into a filthy apartment — he gets the shock of a lifetime: his roommate is a carrot.

Not the kind you shred and put in a salad with peppers and onions. No, but a real life, living, human carrot — the saggy kind.

As his own depression spirals out of control, he starts hating his roommate for being everything he’s becoming.
Lazy.
Ugly.
Broke.
A human vegetable.

Dishes build up in the kitchen. The bathroom looks like a garbage dump. And the mailbox? Doesn’t even have his name on it! And the cherry on top of the cake is that his roommate will not, under any circumstances whatsoever, take out the garbage.

This bothers him to no end and he develops elaborate plans to force his roommate to act. He fills up the garbage bag with smelly things and goes for “mini-vacations” to his ex’s house.

When even this fails he snaps — his roommate is about to become the last ingredient in a giant batch of carrot soup.

Alla som läser den här boken har en kraftig reaktion till den. Dom antingen ÄLSKAR eller HATAR den. Det räcker med att läsa 5 sidor, kanske 3.

Den vanligaste kritiken är att den inte har någon handling. Det är 100% sant.

En äldre man beskrev det som en religiös upplevelse, och en annan testläsare började t.o.m. ”stalka” mig på nätet. Han skickade ett långt dokument med 122 (!) punkter till varför det här var det sämsta han någonsin läst — och varför jag borde ta självmord.Email Lista

Skicka email säkert.

Mitt senaste projekt är att jag startat en email lista som jag skickar ut alla mina inlägg till. Problemet med en Facebook grupp är att jag inte kan skicka meddelanden till alla medlemmar. Facebook bestämmer vem som ser vad.

Jag kan lägga en vecka på att skriva och redigera ett inlägg. Så när det väl publiceras är det läsvärt SOM SATAN!

Bearbetar…
Klart! Du är med på listan.Min Blogg

Blogg.

Jag har en aktiv blogg om hälsa & alternativmedicin — som jag lägger allt mer tid på.

Min Email Lista är en stödfunktion till den, kan man säga. Jag tror att det är en största bloggen i Sverige, inom sin nisch.

5. Fem.

Här har du 5 inlägg om FMT i kronologisk ordning:

  1. FMT Guide: Min Fekala Transplantation med Microbioma.org
  2. ENKLA INSTRUKTIONER: Såhär gör du en Fekal Transplantation med Microbiomas Flaskor
  3. FMT för Hundar men inte Människor??!!
  4. Annas Mardrömsjakt på FMT och Svindyr Antibiotika för sin C-diff
  5. FMT för Ulcerös Kolit? Framgångshistoria av Don Makowski
%d bloggare gillar detta: