Hälsofördelar med Bentonitlera

Fördelar och användningsområden med bentonitlera.

Den största kända källan för bentonitlera kommer från Fort Benton, Montana. Dock upptäcktes leran i en region i Frankrike som heter Montmorillon.

Denna speciella lera är sammansatt av frodig vulkanaska och är laddad med massor av mineraler inklusive kalcium, natrium, koppar, magnesium, kalium och järn.

De vitaminer och mineraler som finns i denna fördelaktiga lera är användbara vid avgiftning, näring ochär särskilt lämplig för fet hud. Eftersom det är en krämig till ljusgrå färg kommer den inte att fläcka dig eller någonstans i ditt badrum som andra leror kan.

Det är också luktfritt med en mycket fin konsistens, därför används det i flera hudvårdsprodukter inklusive lera förpackningar, badbomber och ansiktskrämer.

Nectarusa – Bentonitlerabentonitlera detox hud ansikte

Hud & Bad

Bentonitlera finns i tusentals hälsoprodukter. Det används i ansiktsinpackningar och avgiftande bad.

Här är Googles högst rankade artikel om hur man använder bentonitlera för att avgifta sin hud. Där har du recept med tydliga instruktioner.

En metod är att blanda bentonitlera med äppelcidervinäger. En annan att blanda med tea tree oil. Jag använder tea tree oil för att slå ut infektioner i tandköttet, vilket du kan läsa om här.

Detox bad med bentonitlera. Blomblad.
Lyxigt badkar i grått dyrt hotellrum.

Psyllium & Bentonitlera

Men jag föredrar att använda bentonitlera invärtes, där den gör som mest nytta. Blandar man bentonitlera med psyllium får man en slags fibershake som på engelska kallas ”Psyllium & Bentonite shake”, vilken:

 • Lägger sig längs tarmen
 • Slår ut dåliga bakterier
 • Farliga virus
 • Absorberar slaggprodukter

Detta är den vanligaste DIY tarmreningen i världen. Det finns massvis med bloggar, Youtubers, och hemsidor som diskuterar denna metod.

Lär dig göra en DIY Tarmrening med Psyllium + Bentonitlera:

Texten som är citerad i det inlägget har legat uppe i 20 år och har 126k views.

Jag har personligen läst den 20-30 gånger!

Användning

Här är en bra artikel om olika användningsområden för bentonitlera av Academy of Nature:

INTRODUKTION

Bentonitlera absorberar slaggprodukter och toxiner från huden, minskar svullnad, rengör porer och verkar effektivt på inflammationer. Därför är den fantastisk inom skönhetsvård, men den kan även göra underverk invärtes. I detta inlägg kommer vi att ta upp några väldokumenterade hälsofördelar med Bentonitlera.

RENSAR KROPPEN PÅ GIFTER

Många dricker Bentonitlera för att absorbera gifter ur kroppen. I en studie på råttor, gav man råttorna vatten som innehöll cyanid. Därefter fick de varierande doser av Bentonitlera. De råttor som fick högst dos lera, hade minst mängd toxiner i kroppen efter 3 veckor.

TUNGMETALLER

Bentonitlera har en negativ laddning, vilket betyder att den kan binda till positivt laddade metaller som bly. En studie visade att Bentonitlera var ett effektivt sätt att eliminera bly från avloppsvatten.

TARMSKÖLJNING

När man ska göra tarmsköljning är det vanligt att man dricker Bentonitlera innan tarmsköljning, även här gärna i kombination med fiberhusk.

MOTVERKA FÖRSTOPPNING OCH TARMPROBLEM

Eftersom Bentonitlera absorberar toxiner, kan det hjälpa till att balansera en tarm i obalans och därmed minska symptom hos personer med tex IBS eller förstoppning. Även magsår har blivit bättre. Jag har personligen använt denna paketrening.

CANDIDA

Här är en studie som har visat att Bentonitlera motverkar Candida. Bentonitlera är vanligt vid behandling av Candidaöverväxt, både invärtes och utvärtes. Bentonitlera rekommenderas av den största anti-Candida hemsidan i världen.

DIARRHÉ OCH VIRUS

Vissa studier visar även att absorberande lera, som Bentonit kan hjälpa att lindra virusrelaterade tarmbesvär som diarré. En studie visade att en liknande lera hjälpte till att stoppa Rotavirus från att återskapa sig. Studier In vitro har även visat att det kan hjälpa mot Coronavirus.

NJURAR

Bentonit har i en studie på råttor visat sig främja diffusion av urea från blodet till tarmen, och därmed förhindra att urea absorberas i tarmen. Detta är mycket fördelaktigt för njurarnas hälsa. Att mycket gifter absorberas minskar ju även belastningen på njurarna generellt.

HUDPROBLEM

Oavsett om du har oljig hud, acne, eksem, utslag, psoriasis eller andra hudproblem, kan bentonitlera hjälpa dig att lindra dina problem. Eftersom leran absorberar så mycket toxiner och är basisk, kan den både minska inflammation och dra ut gifter ur huden. Blöjeksem kan tex lindras genom att smörja barnet med bentonit enligt flera studier.

TANDHÄLSA

Leran är basisk och innehåller mycket mineraler, den reducerar därför syran i munnen. Du kan alltså skölja munnen med lite bentonitlera efter att du ätit något syrligt eller frätande.

Du kan även använda leran i tandkräm, då det har en naturlig polerande effekt. Gör egen tandkräm genom att blanda lite kokosolja, bikarbonat, bentonitlera och myntaolja. Bentonitleran har faktiskt använts för att rengöra exklusiva bilar eftersom den inte repar lacken.

HÄNDER OCH FÖTTER

Du kan även göra en mask på både händer och fötter. Bentonitlera är antibakteriellt och basiskt och kan dessutom hjälpa mot tex fotsvamp. Denna studie visade att Bentonitlera kan lindra kronisk dermatit på händerna.

MYGGBETT OCH ANDRA UTSLAG

När myggan biter dig sprutar den även in sin saliv under huden som kliar när vårt immunförsvar reagerar. Genom att sätta på bentonitlera direkt, dras detta saliv ut. Det fungerar likadant om du tex bränner dig på en nässla eller manet mm. Bentonit har visat sig hjälpa mot utslag av murgröna.

BIVERKNINGAR

Studier har inte visat på några biverkningar av Bentonitlera, så länge man håller sig till rekommenderad dos. Bentonit ska tas med mycket vatten för att undvika förstoppning. Man kan även få utrensningssymptom, men dessa är övergående.

Academy of Nature – Bentonitlera
Antibiotika Resistenta Bakterier

En studie från Arizona State University visade att bentonitlera slog ut antibiotika resistenta bakterier:

I en studie från Arizona State University visade sig bentonitlera vara mycket effektiv vid dödande av MRSA såväl som Salmonella, E. Coli och andra. Det som är lovande när forskningen fortsätter inom detta område är att det kanske inte är möjligt för MRSA eller andra bakterier att utveckla en resistens mot bentonitlera, som mot antibiotika.

Wellness Mama – Bentonite clay

Bentonitlera slog alltså ut:Candida

Det ska också poängteras att bentonitlera har en lång histora av att användas mot Candida. Här är dom tre högst rankade artiklarna om Candida + Bentonitlera:

Det är relativt vanligt att folk som gör min tarmrening har problem med candida. Jag brukar erbjuda ett kortare telefonsamtal till alla som har några frågor.

Det kraftfullaste du kan göra är att tömma hela systemet och påbörja en fasta som svälter jästsvampen. Då är ett bara en tidsfråga innan du får kontroll på symptomen.
Tungmetaller

Tandhälsoförbundet menar att de zeoliter som finns naturligt i bentonitlera avgiftar kroppen från tungmetaller.

Här är ett utdrag ur artikeln: Zeoliter hjälper mot tungmetallavgiftning.

Människan utsätts för en stor mängd tungmetaller. Det handlar inte bara kvicksilver från amalgam eller kadmium från cigaretter.

Tungmetaller slinker även med när vi andas, dricker eller intar en god middag eller lunch. En del klarar sig bra trots alla gifterna, medan andra behöver hjälp att avgifta kroppen. Det naturliga lermineralet Zeolit kan används för avgiftning.

Zeoliter finns alltså naturligt i bentonitlera och mineralet består av aluminiumsilikat och har många små hålrum där tungmetallerna kan bindas för att senare föras ut med avföringen.

Samtidigt som tungmetaller binds avges andra joner som kalcium, natrium och kalium som kroppen behöver. Det har visats att zeoliter förbättrar kroppens mineralbalans.

Tandhälsoförbundet

Eftersom det är olagligt i Sverige att använda DMSO och EDTA för att avgifta sig från tungmetaller (jag har använt båda), så är bentonitlera ett stabilt alternativ.

Jag måste här nämna att jag hade en kund som hette Erland och hade kvicksilverförgiftning från amalgamfyllningar, sedan många år tillbaka. Han köpte ett zeolitpulver som drog ut kvicksilvret på ett metodiskt, försiktigt sätt utan biverkningar.

Självklart man kan också använda bentonitlera direkt genom att blanda ut det med vatten — och dricka det över en längre tid. Tarmreningen som länkas nedanför innehåller bentonitlera av hög kvalitet.

 • Kontakta mig om du undrar över något!
 • Jag svarar på vilka frågor som helst — från vem som helst, över telefon i 15 minuter.
 • Jag erbjuder även FMT Coaching.
Youtube Videos

Här är en kort video om bentonitlerans hälsofördelar:Här är 7 DIY detox metoder med bentonitlera:

Bio Cleanse

Detta tarmreningspaket från Bio Cleanse innehåller bentonitlera:

 1. Toxin Remover (5 fibershakes per dag: psyllium + bentonitlera + ingefära)
 2. Digest Power (15 ekologiska örter som driver på tarmen dygnet runt)
 3. Vegan Probiotic (60 kapslar vegansk probiotika — bygg upp en stark tarmflora när reningen är klar)
 4. På min huvudsida finns video + bilder på Tarmplack (som kan komma ut)
 5. Här har du fullständiga instruktioner på svenska (som jag själv skrivit)
 6. Kontakta mig via Facebook (om du har några frågor)
Email Lista

Email lista via mailchimp.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.Interna Länkar

%d bloggare gillar detta: